download

Het netwerkseizoen is weer losgebarsten. Dat betekent veel bijeenkomsten én veel nieuwe contacten. Dat zal bij u niet veel anders zijn, schat ik zo in.

Veel nieuwe connecties dus.  Kaartjes uitwisselen, linken via Linkedin. Het valt me wel op, dat die nieuwe contacten meestal een ander doel dienen dan in het verleden.

Het is nog niet zo lang geleden, dat je  elkaar tijdens een netwerkmeeting  bekeek vanuit de gedachte; kan ik geld aan jou verdienen…’

Dat is niet meer zo….

Niet dat de gesprekken daardoor minder interessant en vrijblijvender zijn. Integendeel. In de gesprekken van nu zoek je naar verbinding, versterking en verbreding. Naar de domeinen waar je aanvullend aan elkaar bent. Naar de mogelijkheid om samen een kans op te pakken.

Kunnen wij samen innoveren? Is er een mogelijkheid tot co-creatie of kan ik jouw product in mijn portfolio opnemen? En vinden wij elkaar echt aardig?

Dat maakt netwerken openen én constructiever. Kortom, we leven in een vreselijk interessante  tijd, waarin je netwerk de aanjager is van je toekomstige business. Niet omdat je er direct veel omzet uit haalt,  maar omdat het allerlei kansen biedt voor nieuwe business en business-modellen.

Het is dan ook leuk te zien dat we voor onze intelligente netwerktool Meetmatch de eerste klanten aan boord hebben. Zij bieden de bezoekers aan hun event een extra meerwaarde, de bezoeker gaat naar huis met meer relevante contacten. Hoe mooi wil je het hebben.