Sinds ik wat meer in de informatietechnologie zit, word ik om de oren geslagen met termen als algoritmes, boleaanse operatoren, serendipity en heuristiek. Dit heeft allemaal niks met muziek te maken, maar er zit wel degelijk muziek in. Want het zijn zomaar wat begrippen die, zonder dat we het doorhebben, ons gedrag flink op de kop zetten.

Algoritmes analyseren onze data en ons gedrag, interpreteren dat, en schotelen ons op basis daarvan kennis en informatie voor. Informatie waarvan het algoritme denkt dat wij daar behoefte aan hebben. Denk aan de schoenenadvertenties die op alle sites opduiken nadat je online schoenen hebt bekeken. De resultaten die je krijgt als je een woord googlet, zijn gepersonaliseerd op basis van de informatie die Google al van je heeft. Veel gebruikers vinden dat vervelend en zien het als een inbreuk op de privacy. Maar intelligente analyses van je gedrag en je data (lees jouw informatie op internet) kan heel veel voordelen opleveren. Niet alleen voor de Facebooks en Googles van deze wereld, maar ook voor jezelf.

Toen ik een half jaar geleden in aanraking kwam met Meetmatch, was ik dan ook gelijk enthousiast. Het hart van MeetMatch is ‘n heel slim en uitgebreid algoritme. MeetMatch analyseert op basis van je LinkedIn profiel en andere online data, met welke personen je eens kennis moet maken. Toegespitst op een database waar je onderdeel van uitmaakt,  bijvoorbeeld samen met andere bezoekers aan een event waar je heen gaat.

Niks geen toeval meer, maar logisch en doordacht nieuwe mensen ontmoeten waar je mee kunt innoveren of zaken kunt doen. Ik beschouw dat als een echte innovatie op het gebied van netwerken. En als een zeer functionele tool om je netwerk een boost te geven.

MeetMatch; een netwerktool waar muziek in zit.

 

Joost Heessels