In mijn business school tijd (TiasNimbas) kwam ik voor het eerst in aanraking met het begrip netwerk samenleving. Ik las de beroemde trilogie The information age. Economy, society and culture van de Spaanse professor Manuel Castells en dacht daarna fundamenteel anders over de rol van netwerken op het niveau van landen en op het niveau van individuen.

Professioneel netwerken is natuurlijk niets anders dan een hefboom gebruiken om je eigen business een “boost” te geven. Dat gaat via de netwerken van je netwerken. Jij kent iemand die iemand kent die iemand kent (“ ik weet nog wel iemand’).

Bij een vakkundig gebruik van je netwerken ben je in staat je eigen business te optimaliseren in de zin van omzet, marge en productontwikkeling.

De laatste jaren zien we een veel groter belang van (disruptieve) innovaties voor de toekomst van kleine en grote bedrijven. Innoveren is een must en als dat onvoldoende gebeurt breng je je eigen organisatie in gevaar.

Dan blijkt ineens ook dat in je bestaande netwerken onvoldoende innovatievermogen zit. Blijkbaar voorziet je netwerk daar onvoldoende in.

Dan blijkt het ook lastig te zijn concreet te gaan zoeken naar personen en organisaties die je daarbij kunnen helpen.

Traditiegetrouw vond je op beurzen, congressen en events allerlei nieuwe haakjes naar functionele nieuwe netwerken. Dat wordt de laatste jaren steeds minder effectief. Enerzijds doordat het succes van events afnemen en anderzijds doordat je niet goed weet waar je op moet selecteren.

Sinds kort is daarvoor een nieuw instrument beschikbaar: MeetMatchMeetMatch is een zeer effectief algoritme bedacht en ontwikkeld in België dat professionals op basis van meer dan 200 variabelen koppelt aan andere professionals waardoor er nieuwe en efficiënte netwerken ontstaan rondom allerlei business onderwerpen zoals productontwikkeling, marktvergroting en innovatie. Het levert daarvoor nieuwe en nuttige leads op die je zonder dit algoritme niet zou hebben. Zeer waardevol.

MeetMatch is nu ook beschikbaar in Nederland voor events, congressen en beurzen. Wil je hierover meer informatie, neem dan contact met mij op. Ik ben zelf – als enthousiaste ontwikkelaar van producten en innovaties – over de mogelijkheden van deze applicatie zeer enthousiast.