Het ontmoeten van interessante en relevante nieuwe contacten op zakelijke events en congressen is bijna altijd afhankelijk van ‘geluk hebben’. Je staat bij de start van een event vaak aan een statafel een kopje koffie te drinken en je stelt je voor aan de anderen die aan diezelfde tafel staan. Als je geluk hebt, staat er toevallig iemand naast jou waar je iets mee hebt of voor kunt betekenen maar die kans is zeer klein.

Wat je ook liever niet doet, is de locatie afstruinen met een stapel visitekaartjes in de hand en alle badges scannen (als deze überhaupt te lezen zijn) om dan vervolgens jezelf te introduceren als een interessant contact voor die persoon.

Als ik naar een zakelijk event of congres ga, dan ga ik natuurlijk voor de inhoud, inspiratie en nieuwe inzichten maar ik ga ook voor het ontmoeten van nieuwe contacten. Dat kunnen ‘vakbroeders’ zijn waar ik ervaringen mee kan uitwisselen, mogelijke samenwerkingspartners zijn maar ik hoop ook graag potentiële klanten te ontmoeten. Helaas is dat dus vaak afhankelijk van de factor geluk…..

En soms….. heb je gewoon geluk en dan ontmoet je iemand tijdens een symposium en blijkt deze persoon de distributeur van een hele mooie nieuwe service waarbij de factor geluk niet langer nodig is om nieuwe interessante contacten te ontmoeten. Dat overkwam mij dus toen ik Joost Heessels van Herakleitos aan de statafel tijdens een kopje koffie sprak.

Behalve dat Joost uitgever is en ik veel voor uitgevers heb gewerkt, raakten we al snel in gesprek over een nieuwe service genaamd MeetMatch. Dit is een intelligente matching-tool gebaseerd op een uniek algoritme waarmee deelnemers aan een zakelijk evenement of congres op basis van hun LinkedIn-profiel en interesses met elkaar ‘gematcht’ kunnen worden. MeetMatch is dus eigenlijk de perfecte ‘digitale gastheer’ en brengt mensen op een intelligente en prettige wijze bij elkaar voor een korte kennismaking.

Ik was gelijk overtuigd van de meerwaarde van MeetMatch voor zowel deelnemer als organisator en mijn kopje koffie met Joost heeft geleid tot de opdracht voor het ontwikkelen van de branding en de marketingstrategie voor MeetMatch in Nederland. Ik had dus geluk dat ik op het juiste moment aan de juiste statafel stond maar zou het niet veel interessanter zijn als je op voorhand al zou weten dat je interessante mensen gaat ontmoeten?

Natuurlijk ben ik inmiddels vanwege mijn zakelijke betrokkenheid niet echt meer ‘objectief’ maar ik geloof heilig in het feit dat je als organisator van een zakelijk event met MeetMatch unieke toegevoegde waarde kunt creëren voor de (potentiële) deelnemers. En ja, ik vertel je daar graag persoonlijk meer over als je interesse hebt :-)

Tim Rook